Enkapsüle(Coatec) Ürünler

28-05-2021 16:04
Enkapsüle(Coatec) Ürünler

Enkapsüle(Coatec) Ürünler

Enkapsüle(Coatec); ürünleri neme, sıcaklığa ve oksijene karşı korumak için bileşenlerin kapsüllenmesi ve bileşenlerin hedeflenen kontrollü serbest bırakma. Diğer enkapsülasyon teknolojilerinden farklı olarak bu yöntemle üretilen asitler çekirdek-kabuk tarzı bir yapıya sahiptir. Çekirdek kısmı asitten oluşurken, çekirdeği koruyan kabuk kısmı kaplama materyalinden oluşmaktadır. Homojen boyut dağılımına sahip mikrokapsüller mekanik kuvvete, örneğin çiğnemeye maruz kaldığında kırılarak içindeki asidi ortama salar. Böylece, salım anına kadar asitler molekülleri çevrenin olumsuz etkilerinden korunmuş olur ve gıda bileşenleriyle bir etkileşime girmez. Mikrokapsüller, renkli hazırlanmaları halinde ürüne görsel çekicilik de kazandırmaktadır. Smard Raps Coatec mikrokapsülleri ile sakız, çikolata, tofi, marshmallow ve lokum gibi birçok ürüne benzersiz nitelikler katıyor.

 

Enkapsülasyon avantajları;

·Depolamada kolaylık sunar.

·Asitlere daha uzun raf ömrü sağlar.

·Gıda bileşenleri ile asit molekülleri arasındaki istenmeyen etkileşimleri engeller.

·Kontrollü salım niteliği kazandırır. Bir başka deyişle, sakızda, çiğneme sırasında kırılarak ortaya çıkması gibi asidin doğru zamanda ve tasarlandığı şekilde salımını sağlar.

·Boyut ve şekil gibi bazı fiziksel özelliklerin kontrol edilmesini sağlar. Böylece istenen şekil ve boyutta partiküller elde edilebilir.

·Geliştirilmiş renk ve lezzet kararlılığı.

·Taşıyıcı parçacıklar üzerinde bileşenlerin homojen dağılımı.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.